De wetenschap achter kaas & wijnavonden!


Het is algemeen bekend dat kaas en wijn een uitstekende combinatie vormen. Een kaasschotel zonder wijn is als peper zonder zout... Maar hoe komt het toch dat we het zo lekker vinden om kaas met wijn te combineren? Om die reden te achterhalen zullen we er een klein beetje wetenschap bij moeten halen.

Kaas bevat relatief veel vet. En omdat vet olieachtig is, smeert het de mond. Hierdoor wordt onze mond glad en slijmerig. Vergelijk het met het smeren van een fietsketting. Wijn daarentegen doet de mond eerder droog en ruw aanvoelen, en helpt zo het slijmerige gevoel in onze mond wat terug te schroeven. We houden immers niet van té slijmerig en ook niet van té ruw. Kaas en wijn combineren zorgt er dan ook voor dat onze mond perfect in balans blijft. Dit is waarom kaas en wijn perfect bij elkaar passen.

Krijgt u al zin om dit zelf nog eens te ervaren? Kom dan zeker naar onze kaas & wijnavond. Deze wijnavond wordt georganiseerd in l'Entrée te Hasselt, in samenwerking met Boutique Wine en Crémerie Saint-Siméon: Freddy Fromage. 

Meer info ivm het evenement: 

- Datum: woensdag 19 april 2017
- Aanvangsuur: 19u00 stipt
- Prijs: €35/pp
- Wat: 10 kazen en 10 wijnen proeven
- Inschrijven is verplicht en kan via: sabine@boutiquewine.be of via: +32 479 54 38 07

Boutique Wine in samenwerking met:







Meest recente posts

blog

In de kijker

contact

Meer weten over onze wijnen en events?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Contacteer ons